Silas og Cyklen.

Vores store dreng, Silas, tager genbrug til et nyt niveau, med sit gamle hakkebræt af en damecykel.

Han fik cyklen her til sin 13-års fødselsdag. Det var en slags joke, fordi han på daværende tidspunkt havde det med at stille sin cykel alle mulige steder og så glemme alt om den. Så fik han den gamle sag her, som ekstra cykel. Dekoreret med skate-stickers selvfølgelig, han er jo ikke skater for ingenting. Silas blev så begejstret for cyklen, at han stort set ikke skænkede sin anden cykel, en fin mountain-bike, en tanke siden. Den blev derfor foræret til “Cykeltutten” i Svendborg. Og her kommer dette virkelig gode projekt ind i billedet.

På Cykeltuttens hjemmeside står der:
Cykeltutten er en forening, der siden 2016 har arbejdet for at styrke integrationen i Svendborg igennem cyklisme og cykelkultur. Dette sker ud fra ideen om at integration sker bedst, gennem praktisk, social og kulturel aktivitet, med fokus på hjælp-til-selvhjælp og frivillighed.
Cykeltutten er en del af fællesskabet Frederiksø – kunst og kultur, og holder til i det gamle snedkeri, på det tidligere værftet. https://www.facebook.com/frederikso/
Cykeltutten startede på baggrund af en lille gruppe frivillige, der så et potentiale i at genanvende de mange brugte cykler, som dagligt blev skrottet på den lokale genbrugsstation, til at skabe et konstruktivt integrationsprojekt. I dag har foreningen doneret tæt på 700 cykler, der er blevet sat i stand i samarbejde mellem flygtninge og frivillige borgere i Svendborg og omegn.
Tænketanken Mandag Morgen og Tuborgfondet har kåret Cykeltutten til et af Danmarks bedste integrationsprojekter: https://www.mm.dk/danmark-viser-vilje-til-integration/
Cykeltutten findes også på facebook her: https://www.facebook.com/Cykeltutten/
Men ikke nok med at man kan donere sin cykel til tutten, man kan også komme i deres værksted med sin to-hjulede ven.
Silas Cykel har været tæt på at afgå ved døden flere gange, og sidst han tog cyklen til cykelsmed fik han at vide, at det ville koste over 2.000 kr. at få den lavet. Det er mange penge at smide efter en cykel der har kostet et par hundrede.
Så Silas tog i Cykeltutten og reparerede sin cykel. Her fik han kvalificeret hjælp til opgaven af de super flinke folk dernede. Han fik mulighed for at bruge af reservedelene på værkstedet. Og sidst men ikke mindst; han ved nu hvordan man reparerer en cykel.
Han har brugt 3-4 eftermiddage på projektet, og det er da pænt mange timer. Men han er nu – om muligt – endnu mere glad for sin gamle ven, fordi han ved egen kraft har fået den på hjulene igen. Så, nyt eller dyrt gør ikke altid gladere.
Og som Silas siger: “Det føles nu ret godt at kunne lave tingene selv”.
 Du kan følge os på facebook , Instagram og bloglovin

2 Comments

 1. Trine Isholm marts 8, 2018 at 8:29 am

  Det er GENIALT det sted
  Vores to børn på 12 & 15 er så småt ved at vokse fra deres cykler, og både fordi det ville være dyrt at gå ud og købe 2 Helt nye cykler, men i særdeleshed fordi det giver så god mening, har de sammen med Andreas deres far hygget (som i STOR hygget) sig nede i CykelTutten de sidste par onsdage med hver deres cykel stel.
  De har valgt deres eget stel, og er med hjælp og vejledning igang med at forvandle dem til deres egen personlige cykel, samtidig med at de hygger og snakker om alt og ingenting.
  Andreas er blevet frivillig dernede, hvilket betyder at han tager ekstra ansvar dernede og hjælper dem der har brug for det. Ihhh jeg er tosset med det projekt.
  Forøvrigt… Så sjovt at Bjørn pludselig stod i Andreas’ køkken på Langeland … det et vist et tegn…Tænker at vi snart må ses til en kop kaffe.
  Dejlig snedag til dig og jer.

  Reply
  1. Siff Jensen marts 8, 2018 at 8:34 am

   Hvor cool, Trine, det de har gang i, jeres unger og Andreas. Og fedt at Andreas er blevet frivillig dér. Silas har brugt de sidste mange onsdage i tutten, så mon ikke de har været der sammen… Ja, det må da være et tegn, sådan som både interesser og veje krydses for tiden! 😀 Vi må helt klart snart ses. God dag til jer alle <3

   Reply

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *