Når jeg tæller efter

Og jeg skal faktisk lige tælle en ekstra gang, har jeg haft 4 forskellige navnekonstellationer.

2 fornavne og 3 efternavne er det blevet til. Et mellemnavn mere har også sneget sig ind.

I 2007, i forbindelse med at jeg gerne ville skifte fornavn, ringede jeg til en numerolog. En kvinde med et mærkværdigt selvvalgt navn og et godt ry. Jeg havde ikke i sinde at tage et navn som en anden dikterede, men jeg var åben for inspiration og for tanken om at alt bærer på en bestemt energi, derfor også vores navn. Hvorfor ikke vælge et navn med den energi der passede bedst til mig og min fødselsdag? Jeg lever ikke i den illusion at alle vores problemer kan eller skal fikses ved noget så simpelt som et navneskifte. Men hvorfor ikke give sig selv de bedste betingelser at vokse i? 

At skifte navn(e) faldt mig ikke svært, og jeg tror såmænd godt jeg kunne gøre det igen. Af en eller anden grund er jeg ikke så bundet til det jeg hedder. Jeg ser mit navn som en klædedragt, eller et hjem: noget der skal understøtte det liv jeg lever og gøre det jeg ønsker muligt. Således har mit navn en betydning for mit liv, men mit navn er ikke den jeg er.

Hvis noget har været svært i at skifte fornavn, har det været omgivelsernes reaktion. Det generede mig ikke når familie og venner der i 29 år havde kaldt mig Ane, stadig kom til at kalde mig det. Min morfar vænnede sig aldrig til at kalde mig Siff, og det var helt ok for mig, for jeg kunne godt forstå det. Det svære var numerologi-delen. At stå ved at jeg havde søgt råd i den alternative verden. At stå ved at jeg tror på, at alt, også vores navne, er bærere af energi. At stå ved at jeg tror at mit liv kan ændre sig sammen med mit navn. Jeg var skamfuld, fordi jeg er vokset op i en familie, hvor numerologi, astrologi, healing og alt andet der smager af “mere mellem himmel og jord” bliver betragtet som lidt latterligt og noget for de uvidende. Derfor var det sværeste at forberede mig på at blive rystet på hovedet af. Ikke ondskabsfuldt, men overbærende.

Men selvom jeg skulle overvinde frygten for omgivelsernes hovedrysten, var det alligevel vigtigt for mig at vælge mit eget navn. At vælge det på den måde der føltes rigtig for mig.

Valget af et andet fornavn var udtryk for ønsket om at give slip på det der var, for at kunne træde helhjertet ind i det der skulle komme. Det har været en symbolsk handling, der skulle bekræfte over for mig selv hvor jeg var på vej hen, og hvad jeg mente mig i stand til at være og blive. 

Ændrede mit liv sig så i 2007, bare fordi jeg skiftede fornavn? Hvem ved hvorfor, men mit liv ændrede sig helt sikkert, og det gjorde jeg også. Jeg mødte Bjørn samme år som jeg skiftede navn fra Ane til Siff. Jeg begyndte at studere igen, og fandt endelig et studie hvor jeg følte mig hjemme. (At jeg ikke skulle arbejde som socialrådgiver er en anden historie, men jeg elskede studiet). Jeg begyndte langsomt at give slip på en masse uhensigtsmæssige mønstre fra min fortid. Ikke at det lykkedes på én gang, men langsomt blev jeg mere og mere det menneske, jeg egentlig altid har følt at jeg var. Jeg blev roligere, mindre vred og mere udholdende. Det skyldes selvfølgelig alder og erfaring, men det skyldes også at jeg traf en bevidst beslutning om at give slip på ét, for at kunne få fat på noget andet. Der er kraft i et navn.

Da min lille familie og jeg i 2018 gav slip på en masse materielle ting og skiftede bopæl, kunne jeg atter mærke at noget ændrede sig, ikke bare omkring mig, men også inden i. Inspirationen og ideerne kom flydende med ny kraft og hidtil ukendt fart og jeg nød det, men jeg blev også hurtigt overvældet og forvirret omkring mit arbejdsliv. Jeg kunne mærke at jeg skulle bruge og dele ud af de nye erfaringer jeg gjorde mig. Jeg kunne også mærke at mit kunstneriske udtryk skulle ændre sig. Men hvordan skulle jeg sortere i inspirationen og idéerne? Hvad skulle jeg føre ud i livet og hvad skulle jeg give slip på? Sidst men ikke mindst følte jeg et stort kald til at skrive, men var de historier jeg gerne ville fortælle overhovedet relevante? 

Lyden af min egen stemme var højere og klarere end nogensinde, men jeg tvivlede, som jeg altid har gjort, på om jeg virkelig skulle lytte. Og så besluttede jeg mig for at holde udkig efter et menneske uden for min nærmeste kreds, der kunne råde mig. 

I sommers så jeg ved et tilfælde en video med en numerolog på Instagram. Hun hedder Ida, og jeg følger hende fordi jeg kan lide måden hun formidler numerologien på, men jeg havde ikke forestillet mig at en numerolog var det jeg søgte. Jeg skulle jo ikke skifte navn. Da jeg så videoen gik det dog op for mig, at numerologien ikke bare handler om at vælge det rigtige navn til sig selv eller sine børn, det handler i lige så høj grad om at kende og forstå de gaver og udfordringer vi har med os i kraft af vores fødselsdato. Jeg blev nysgerrig og skrev til Ida, at jeg stod et sted i mit liv hvor jeg havde brug for at vide om jeg var på rette vej. Kunne hun hjælpe?

Det kunne hun. 

Siden da har jeg talt med Ida af to omgange. Hun har lavet det hun kalder en essens-tolkning, altså en kortlægning af de energier der præger mit liv som i kraft af min fødselsdato. Anden gang vi talte sammen havde Ida kigget på balancer og ubalancer i det navn jeg har nu. Gammel numerologisk viden er kommet frem siden jeg skiftede navn i 2007, nemlig teorien om undernumeroskoper, og det var i det lys jeg bad Ida om at kigge på mit navn. 

Efter at have talt med Ida forandredes noget i mig. Jeg følte mig set, læst og forstået på et meget dybt plan, og dem der har haft lignende oplevelser ved, hvor meget energi det frigør. Ida slog igen og igen fast, at jeg skal lytte til min egen stemme, for jeg har det med at tvivle på mig selv, og når man så krydrer det med perfektionisme og en udviklet selvkritisk sans, så kan det være meget svært at stå frem og stå ved. Hun kunne se kreativiteten, og hun kunne se kommunikation som vigtige brikker i mit liv. Hun kunne se hvilke huller jeg falder i, hvor jeg mangler vedholdenhed og hvor jeg er stærk. Hun kunne se mine kampe med at finde balance mellem min udadvendte og indadvendte side, med at koble tankerne fra og komme ned i kroppen. Hun fik mig til at se et menneske med stærk vilje og noget på hjerte. Hun fik mig til at se, at jeg gennem det at fortælle min egen historie kan betyde noget for andre. Hun kunne sætte ord på alt det ordløse og hjælpe mig med at transformere fornemmelser til erkendelser. 

Ved at tage udgangspunkt i de energier der er bundet til ens fødselsdag, hopper man en masse mellemtrin over i arbejdet med at forstå sig selv, sine egne mønstre og personlighedstræk, og går direkte til alt det essentielle – til kernen. Ida kunne også fortælle mig at det navn jeg har valgt til mig selv på mange måder passer til min fødselsdato, men at der også er områder hvor det kunne passe bedre. Så hvem ved, måske hedder jeg noget andet om et år eller to, selvom det ikke umiddelbart er en del af mine planer 😉 

Vi har alle vores personlige livsveje og min har indtil videre bragt mig her: siddende i et 17 kvadratmeter lille baghus, mens jeg drikker te og fortæller historier om at slippe ting, tanker – og navne. Historier om at give slip for at få fat.

Hvis du er nysgerrig på numerologi kan du finde Idas hjemmeside her eller læse med hos Numerologisk Forum.

Du kan følge Ind i verden på facebook , Instagram og bloglovin

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *