I gang

Om beslutninger, planlægning og lange lister.

Energien bobler igen, for I DAG skrider tingene fremad.
Efter en nedslående dag i går, hvor jeg havde mistet overblikket, syntes alt var stilstand, og slet ikke kunne overskue hvor vi skulle begynde, ser dagen i dag anderledes lysere ud. (På trods af januar-mørket).
Vi har taget beslutningen om, at vi skal flytte ind 1 juni. Det vil sige, at vi skal betale husleje her hvor vi bor 5 gange til. Kun 5 gange! Når man nærmer sig de 40 ved man godt hvor hurtigt 5 måneder går. Om lidt vil jeg komme tilbage til hvad vi skal nå på de 5 måneder.
Vi har tænkt over noget, der vender projektet en smule på hovedet. I stedet for at købe en skurvogn og lave den om til beboelse, overvejer vi nu at sætte det murstens-anneks der allerede står på min mors grund i stand. Annekset er oprindeligt et gammelt hønsehus, som siden er lavet om til gæste-anneks. Det er ca 17m2 stort. (Eller småt, om du vil). Der er allerede en fin hems, og det er isoleret, men der skal gøres en del før det bliver et tip-top lille mini-hus til os.  Derudover vil vi stadig købe en skurvogn, hvor der skal laves værelser til drengene. Om vi hælder mest til at have anneks eller skurvogn som primær beboelse, det svinger altså lidt frem og tilbage.

Vi har også lagt et budget. Da vi ikke har en opsparing der batter meget i denne sammenhæng, skal vi virkelig være skarpe på planlægningen.
På fredag kommer der en elektriker og giver et tilbud på hvad det vil koste at ordne elektriciteten i annekset, og vi har fået et bud på hvad det vil koste at få tilført vand derover. Vandet er en absolut nødvendighed, så vi kan få vores lille køkken til at fungere. Bad og toilet vil vi dele med min mor, i hvert fald til en start. Heldigvis ligger badeværelset i den del af hendes hus der vender ud mod annekset, og vi skal altså kun gå to meter, så værre er det ikke. (Måske om natten, i regnvejr, men den tid den sorg!)

For at være helt ærlige, så har vi ikke et komplet overblik, især fordi vi aldrig har prøvet at bygge eller istandsætte før. Men de ting vi gerne vil lave er opridset her:

 1. Tømme annekset for de ting der lige nu er opbevaret dér.
 2. Installere el
 3. Udgravning og tilslutning af vand
 4. Isolering af kælder
 5. Indvendig maling af vægge og lofter, samt gulv på hemsen
 6. Vindues-inddækning
 7. Lave ny lem til kælderen
 8. Nye ruder i de gamle staldvinduer, samt isætning af fortsatsruder
 9. Lægge gulv
 10. Bygge et køkken
 11. Bygge udhæng ved hoveddør
 12. Øvrig indretning, inkl. bygning af skabe mm.
 13. Køb af skurvogn – indretning af denne afhænger af vognens stand
 14. Sortering af ejendele – Loppemarkeder/salg via nettet/foræring/udsmidning
 15. Flytning
 16. Alt det som vi har glemt, ikke taget højde for, finder ud af undervejs.

Det begynder så småt at virke som om det her faktisk er noget vi kommer til at gøre. Noget der kommer til at ske. Det er stadig svært at forestille sig hvordan alle ender skal mødes. Men én dag, én opgave ad gangen, og så skal vi nok nå i mål.

.

Du kan følge os på facebook &  Instagrambloglovin

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *